Овесена вода, която подмладява и обновява кръвта! Невероятно!

Овесена вода, която подмладява и обновява кръвта! Невероятно!
Овесена вода, която подмладява и обновява кръвта! Невероятно!

Употребата на овесена вода укрепва и подмладява организма, а освен това регулира обмяната на веществата.

Овесените ядки представляват чудесен елемент от пълноценното и здравословно хранене. Те ни зареждат с енергия и създават чувство за ситост, тъй като изобилстват от фибри, които също така подпомагат метаболизма. Овесените ядки и водата от тях имат свойството да потискат апетита, така че те са едно чудесно средство в борбата с наднорменото тегло.

Обикновената овесена вода съдържа аминокиселини, които стимулират производството на лецитин в черния дроб и така тялото се прочиства от токсините. Тя също е чудесен диуретик – предотвратява задържането на течности в организма, а с това подпомага неговото прочистване. Овесената вода осигурява на организма хранителни вещества като калций, витамин А, витамин В6, желязо, магнезий, фибри. Тази напитка подпомага усвояването на хранителните вещества, предотвратява образуването на газове и чувството за тежест в стомаха. Така тя е изключително ефективна при нередовен стомах.

Приготвянето на овесена вода е много лесно.

Необходими са ви белен овес и овес с люспи. Разбъркайте тези два вида овес в еднакви пропорции. Беленият овес даже е възможно да се смели в кафемелачка, така че да отдаде повече хранителни вещества.

loading...

Вижте ощеКак да прочистите черния дроб с помощта на стафиди?

Залейте 3 супени лъжици от получената смес с 0.5 литра вода. Поставете съда на котлона, изчакайте да заври, след което намалете огъня. Оставете да къкри на слаб огън за 15-20 минути. След това сместа трябва да се охлади леко и да се прецеди през марля, като леко притискате. Овесената вода е готова!

Така приготвената овесена вода укрепва и подмладява организма и регулира обмяната на веществата. Пийте я, когато ожаднеете. Аз изпивам около 2 чаши на ден. Това е толкова полезно за организма! Буквално чувствам настъпващите здравословни промени. В тялото се появява лекота, бодрост и всичко функционира гладко.

Разбира се, ще трябва да отделите известно време в търсене на овеса и да подготвите водата по тази рецепта. Но в резултат на това ще получите напълно натурално, безопасно и ефективно средство за поддържане на тялото в работно състояние.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

loading...
СПОДЕЛИ