Сънят без дрехи е много полезен за тялото ви! Вижте защо!

2654
Сънят без дрехи е много полезен за тялото ви! Вижте защо!
Сънят без дрехи е много полезен за тялото ви! Вижте защо!

Сънят е неразделна част от живота ни. Той дава енергия на тялото, стимулира нашето настроение и много добре се отразява на нашия външен вид. Но всичко това изисква да спим правилно.

Освен факта, че за необходимия ви сън трябва да отделите 7-8 часа на ден, то също така е добре да се откажете от всички видове пижами и нощници. Това позволява не само тялото ви да диша, но също така има много други физически и психологически предимства. Точно колко полезен е сънят без дрехи, ще научите днес!

Как да спите правилно?

Защита от бактерии

Може да ви изглежда, че обратният вариант е верен, но спането голи предотвратява развитието на бактерии и гъбички. Заслужава си да се отбележи, че потта изсъхва върху тялото, а не, например, върху пижамата.

loading...

Пълноценен сън

След като провели много експерименти, учените са стигнали до извода, че хората, които спят голи се наспиват повече от тези с облекло. Дрехите нарушават естественото регулиране на температурата на тялото и заради това хората често се въртят. Също така развалят качеството на съня. Голи ще спите като бебе.

Възстановяване на кожата

Спането голи помага в процеса на възстановяване на кожата, тъй като мастните жлези работят в пълна сила и кожата бързо поглъща хранителните вещества. Това подобрява скоростта на метаболизма.

Добро настроение

Интересен факт е, че при контакт с кожата между двама души се освобождават  хормони на любовта като окситоцин. Това увеличава чувствителността на отношенията с любимия човек, засилва чувството на доверие и интимност, понижава сърдечния ритъм.

Вижте още: Картофите произвеждат светлина! Невероятно, но факт!

Отслабване

Ако спите голи, ще намалите нивата на кортизол и ще подобрите съня си. В последствие ще ускорите обмяната на веществата. Така че, ако искате да отслабнете, се откажете от дрехите си за спане.

Сега вече знаете, че сънят без дрехи е много по-полезен, отколкото обратното. Споделете полезната информация с приятелите си, нека техния сън също да бъде здрав и силен!

loading...
СПОДЕЛИ