Мравките вече няма да ви тормозят благодарение на това средство!

91509
Мравките вече няма да ви тормозят благодарение на това средство!
Мравките вече няма да ви тормозят благодарение на това средство!

Изгонете мравките от дома си с този хитър трик!

Топлото време е идеално за разходки сред природата и барбекю – какво би могло да бъде по-добро от него! Само насекомите могат да помрачат настроението ви, тъй като са най-активни в този период на годината. Например, в дома ви внезапно могат да се появят купища мравки. За щастие, има начин да се справите с тези малки неканени съквартиранти.

Как да се отървете от мравките?

Мравките първоначално не могат да се забележат, тъй като се появяват само по няколко, но много скоро след това броят им се увеличава значително.

loading...

Особено трудно е да забележите малките мравки. За съжаление, тези незабележими колонии насекоми бързо се разрастват заради наличието на останалата част от храната.

Те обичат да се хранят с бисквити, крекери, хляб, плодове и, разбира се, захар.

За щастие, тяхната любов към сладкото може да се използва срещу тях. Те могат да бъдат уловени в капан с прост захарен сироп. Възможно е да добавите специално средство, което ще ви помогне да унищожите цялата мравчена колония.

Един от най-простите и най-ефективните начини да се справите с мравките се състои от захар и боракс.

Борната киселина е химикал, който често се използва в различни области на живота. За мравките той е отрова, но е безопасен за хората особено в сравнение с другите химически отрови за насекоми.

Така че, вземете 1-2 супени лъжици боракс и старателно го смесете с половин чаша захар. Веднага добавете 1,5 чаша топла вода и разбърквайте, докато всичко се разтвори.

Можете да приложите течността директно на мястото, където мравките се събират, или да я оставите за по-късно (не забравяйте да я скриете от децата и да си запишете къде точно я оставяте).

Вижте още: 26 евтини и практични съвети за разкрасяване на дома

Можете да излеете течността в импровизиран капан за мравки или в отворен контейнер или бутилка, която да оставите на пода, но можете да използвате и друг хитър начин. Хвърлете памук, напоен с тази течност. Това със сигурност ще привлече насекомите, те сами ще се отровят и ще бъдете информиран за новия си съквартирант, което в крайна сметка ще ви помогне да се отървете от мравките.

Изберете методът, който най-много ви допада. Основното нещо – сложете капаните на места, където са мравките. Много скоро ще бъдете свидетели на отличен резултат – чиста къща без насекоми!

loading...
СПОДЕЛИ