Как да се отървете от ръждата по ножа? Много удобен метод!

914
Как да се отървете от ръждата по ножа? Много удобен метод!
Как да се отървете от ръждата по ножа? Много удобен метод!

Ръждата по ножа е знак за това, че е качествен инструмент. Въпреки това, така той не отговаря на основните санитарни условия и етични стандарти. Освен това, всеки нож може да стане жертва на корозията, ако не се използва или е бил изложен на дъжд и не е изчистен във времето.

Химическо почистване

В момента има няколко доказани начини за почистване на ножа от появилата се ръжта. Повечето от тях са удобни поради използването на съвременни средства за почистване. Със следните средства можете да решите доста проблеми:  Autosol, WD-40, керосин, вазелин или бял дестилиран оцет.

Първо, ножът трябва да се почисти, за да отстраните лесно отделящия се слой ръжда и мръсотия. Вместо вода по-добре използвайте само този разтвор. Вземете парче плат, натопете го в разтвора и почистете ножа. След това нанесете един слой на острието, като добре навлажните кърпата и увийте всички ръждясали места. Оставете го в това положение в продължение на няколко часа, за предпочитане през нощта.

Почистване на нож с химически разтвор

loading...

На сутринта развийте плата и отстранете остатъците ръжда. След това използвайте груб плат или друг подобен материал. Добре почистете ножа от корозивните остатъци и слоя мазнина. Ако острието все още не блести като от неръждаема стомана, между другото продуктите от неръждаема стомана са на по-високи цени, операцията може да се повтори с друг разтвор.

Импровизирани методи

Когато не използвате химикали, можете да използвате натурални съставки. Ако сте прибрали в раницата си или в багажника на колата си няколко зеленчуци, ще се впишат добре.

Картофите и лука могат да почистят ножа

В картофите има оксалова киселина. Така че забодете острието в картофа и ръждата ще изчезне. След няколко часа извадете ножа и внимателно го избършете с някакъв маслодаен разтвор. Дори и ако не сте работили с ножа в продължение на години, ръждата трябва да изчезне.

Друго природно средство за почистване е обикновеният лук. Той съдържа натурална киселина. Ето защо е достатъчно само няколко пъти да минете острието с него и ръждата ще започне да пада сама.

Вижте още: Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!

Ножът може да се забоде в плътна почва

Най-новият и прост, но често ефективен начин за почистване на нож от прясна ръждата е да го натриете с гъста почва. Колкото повече време корозията е влияела на острието, толкова по-дълго трябва да прилагате тази проста операция.

Обикновено са достатъчни 10-20 движения, но в този случай, може да са необходими и повече. След това изтрийте ножа с кърпа, за да премахнете остатъците от ръжда и мръсотия.

loading...
СПОДЕЛИ