Стройна и изящна фигура с тези 4 тайни на японските жени

Стройна и изящна фигура с тези 4 тайни на японските жени
Стройна и изящна фигура с тези 4 тайни на японските жени

Стройна, изящна фигура притежава почти всяка японска жена. Заради това красивите японки са обект на възхищение на жените по целия свят. Ето какви са техните тайни за фини и тънки тела …

Когато пристигнах в Токио, теглото ми беше 20 килограма над нормалното. Толкова желаех да бъда стройна и споделих моите притеснения по този въпрос с една японка, живееща в съседство и ето какво ми каза тя:

– Вземете гореща вана, това ще ви помогне.

Бях изненадана:

loading...
loading...

– Горещата вана? Какво общо има тя със загубата на тегло?

Тя очевидно знаеше нещо, което аз не знаех.

Аз спазвах диети, мечтаейки да съм стройна и да достигна идеалното тегло и всеки път си мислех, че при мен не се получава, защото не се старая достатъчно. Измъчвах се с изтощителни тренировки в продължение на 2 часа на ден. Опитах се да се откажа от сладкото, но се сривах на моменти, когато ми ставаше тежко от спорта и губех мотивация. Но променяйки отношението към тялото си, без усилие успях да загубя 30 килограма. И това беше “страничен ефект” от новия ми начин на живот, а не негова основна цел.

Мисля, че ние обръщаме прекалено много внимание на протеините, въглехидратите, калориите и забравяме най-важното: нашето тяло естествено се стреми към здравето, трябва само да го послушаме. Но това е невъзможно да се постигне при постоянно преследване на “олимпийски” резултати. От разговора с моята японска съседка минаха 7 години. Сега аз помагам на хората да бъдат здрави с помощта на постиженията на западната наука и източната житейска мъдрост.

Тези 4 неща трябва да запомнят и да се опитат да въведат в живота си всички, които искат да изглеждат стройни и привлекателни, а освен това и да се чувстват добре.

1. Ако тренирате като сумист, ще изглеждате като сумист

Когато осъзнах това, аз въздъхнах с облекчение: причината не е в мен, а в това, че аз погрешно претоварвам себе си с тренировки. Сумистите пропускат закуската, заменяйки я със силови тренировки, след което те ядат много храна за обяд и отиват да подремнат. След това те се събуждат и повтарят този цикъл още веднъж.

Аз тренирах като луда и се бях превърнала в истински хищник. Без значение колко полезна беше моята храна – порциите бяха прекалено големи. Несъзнателно ядях повече, отколкото е необходимо и така не успявах да изглеждам стройна. След тежка тренировка и вкусна вечеря аз просто исках да заспя веднага. Оказва се, че съм развила мускули, върху които се е натрупал слой от мазнини.

Друг недостатък на прекомерните натоварвания е хипервентилацията. Спокойното дишане сигнализира на тялото, че всичко е наред и то се концентрира върху разграждането на мастните клетки за да получи необходимата енергия. Но веднага след като тялото влезе в състояние на стрес, дишането се учестява и мозъкът сигнализира, че то трябва бързо да получи ударна доза енергия, повечето от която се съдържа в сладкото. Помните ли моментите, когато след тренировка сте толкова гладни, че сте готови да отхапете ръката си? Това е основният знак, че сте се
претоварили.

2. Топло – това е живота

Хранителната енергетика – едно от най-популярните направления в западната диетология, се основава на принципа на изтока: топлината – това е живота. Храната – това е енергията, която консумираме, за да живеем. Продуктите, които дават реколта през лятото, имат за цел да помогнат на организма да се адаптира към топлината, те охлаждат.

Зимните плодове и зеленчуци съдържат повече калории, така че в студения сезон телата ни да задържат толкова, колкото може повече топлина.

Много диетолози препоръчват яденето на сурови плодове и зеленчуци и колкото е възможно повече зелени. Това несъмнено е полезно, но от голямото количество сурова храна тялото се охлажда и отново се нуждае от храна, за да се затопли. Следователно, вие независимо, че сте яли, искате да поемете допълнително количество храна.

Зеленчуците може и трябва да се ядат, но не забравяйте, че те могат да се пържат, да се варят или пекат. Може би така в тях остават по-малко витамини, но така ще има повече топлина, а това означава и енергия за тялото ви.

Вижте ощеПлодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!

3. Пиенето по време на хранене вреди на здравето

В Япония, когато ядат никога не пият: първо, защото се охлажда тялото, и второ, защото силно се отразява на храносмилането. Учените обясняват това така: водата разрежда киселината, която се отделя от стомаха за смилане на храната, като в резултат на това тялото изразходва в няколко пъти повече енергия за този процес и скоро отново сте гладни.

Да се насити организма с течност може и с помощта на храна: съществуват например топли супи, които японците обожават. Или поне не употребявайте продукти, които дехидратират – кафе и цигари.

4. Горещата вана удължава живота

Забелязали ли сте колко отпочинало и спокойно се чувства тялото след гореща вана? Мускулите се отпускат, кръвта започва да циркулира по-бързо. Ако привикнете да вземате вана повече от 2 пъти на месец, това ще помогне на кожата ви да стане по-чиста и ще подобри храносмилането ви.

Японците пълнят ваната с вода до нивото на сърцето си: ако нивото на водата е по-висока, налягането ще се повиши, а това не е много полезно. Температурата също е важна: в диапазона 38-40 ° C е идеалната за подобряване на кръвообращението.

Ние сме свикнали да мислим, че загубата на тегло – това е борба с калории, така че много от тези съвети може да ви изглеждат странни. Но погледнете японците: цялата им нация изглежда добре до настъпване на тяхната старост и те са известни със
своето дълголетие. Може би не е необходимо да изобретяваме колелото, а просто да се поучим от тези, които знаят как да живеят в хармония?

Тези ползотворни японски “правила” не са просто начин да отслабнете за седмица или месец. Това е начин на живот, който ние горещо препоръчваме, още повече, че е сигурен начин не само да изваете фигурата си и да сте стройна, но и да удължите живота си, да го направите по-щастлив и изпълнен със здраве.

loading...
СПОДЕЛИ