Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!

3253
Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!
Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!
Content Protection by DMCA.com

Повечето хора вероятно ще се съгласят, че чесънът е вкусна съставка, която може да добави нов аромат на храната. Също така той е една здравословна подправка, която е изключително полезна за организма.

Но знаете ли, че чесънът има и други приложения освен в кухнята? Ако някога сте разрязвали чесън, сте забелязали, че той оставя лепкав слой върху ножа и ръцете ви.

Това съединение е захароза (известно още като “фруктан”), което се съдържа в чесъна във висока концентрация. Образува се нещо като природно лепило, което има много практични приложения у дома.

Вие наистина можете да запълните пукнатините в стъклото с помощта на чесън!

Просто вземете една скилидка и я срежете по средата. Сега леко разтривайте отрязаната страна върху пукнатината и избършете излишния сок с хартиена кърпа. Можете да видите, че всички малки пукнатини ще се запълнят с натуралното чесново лепило и така ще попречи на пукнатините да се разширят в бъдеще. Можете дори да използвате този трик на предното стъкло на колата, ако то е било пукнато.

Вижте още: Плодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!

В този случай, чесънът не е професионално решение на проблема, но ще предпази пукнатината да не се влоши, докато успеете да отидете до сервиза.

Както разбирате, това е една добра причина да имате няколко глави чесън у дома, които можете да използвате не само за готвене. Сложете и малко чесън в жабката на колата – няма да ви бъде излишен. Умна идея, нали така?

loading...
СПОДЕЛИ