Ето защо аз вече не мия тоалетната! Съветвам всички и те да…

16961
Ето защо аз вече не мия тоалетната! Съветвам всички и те да...
Ето защо аз вече не мия тоалетната! Съветвам всички и те да...

За да предотвратите разпространението на вредни бактерии в тоалетната, както и да икономисате количеството вода, което се оттича в нея, спестовните хора препоръчват да пускате водата възможно най-малко. За да успеете да направите това, те дават няколко ефективни съвети: Не изхвърляйте отпадъците от храна в тоалетна чиния, не изхвърляйте предмети от личната хигиена, не измивайте урината.

Как да спестите вода?

Не много чистоплътни хора предлагат своето решение на проблема: „Аз не се мия с вода, а с урината от тоалетната“. Те твърдят, че урината е стерилно вещество, което няма да навреди на човека, ако бъде съхранявана няколко часа във водосточната тръба. Това е вярно: урината на един здрав човек е стерилна! Но какво да кажем за грубата миризма в тоалетната?

Мъжете, които са приятели с водопровода, могат да направят специален отвод за изтичане на отпадните води от мивката директно в тоалетното казанче. Този метод е идеален за собствениците на комбинирана баня.

loading...
loading...

Също така, за да се спести вода, се препоръчва да се използва малък флъш бутон на тоалетното казанче (когато има два бутона). Ако казанчето е оборудвано само с един бутон, опитайте да го натискате по-слабо.

За да поддържате перфектна чистота в тоалетната, се възползвайте от нашите полезни препоръки.

Хигиена в тоалетната

Предотвратете разпространението на микроби!

Малко хора мислят за това какво се случва след нормалното пускане на водата в тоалетната. Последствията са следните: бактерии, които са част от нашите изпражнения (Ешерихия коли, Стафилококи и много други) летят на разстояние от около 3 метра!

Ако сте собственик на комбинирана баня, е полезно да знаете, че тези бактерии се пренасят на предмети от личната хигиена като четка за зъби, самобръсначка и кърпа.

За да се предпазите от излагане на вредните бактерии, винаги затваряйте капака на тоалетната, когато пускате водата! Вие също трябва да почиствате четката си за зъби и самобръсначката.

Вижте още: Плодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!

Отървете се от ръждата!

Използвайте оцет и йод. Затоплете 200 грама оцет до температура от 40-50 градуса, след това добавете 1 чаена лъжичка йоден разтвор. Нанесете сместа върху мръсотията, а остатъците от нея излейте в тоалетната. Оставете я да действа в продължение на 1 нощ.

loading...
СПОДЕЛИ