Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!

4718
Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!
Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!
Content Protection by DMCA.com

Коя ли е ядката на този плод, която е обичана от хиляди хора в целия свят?

В магазините днес, можете да намерите разнообразие от продукти от екзотични страни. Но много малко хора знаят как те растат и как изглеждат първоначално в природата!

Затова решихме да ви запознаем с нещо необичайно. Обърнете внимание на продукта от снимката! Можете ли да познаете какво е това? Има го във всеки магазин!

Това растение е изключително полезното кашу. Плодовете на кашуто са в червен или жълт. Под тях се крие малко стипчива и кисела сърцевина. Този плод се нарича още “ябълково кашу”. То се използва при приготвянето на желета, конфитюри, сокове и дори алкохолни напитки.

Реално това, което ние ядем, се развива само в края на дръжката на същия този плод. Ядката е покрита със зеленикава черупка. Под нея е ядливата ядка.

Защо не продават кашуто в черупката му?

Черупката, която покрива ядката, е много отровна. Веществото, съдържащо се в нея, е силен дразнител. След допир кожата образува болезнени изгаряния и мехури, а ако маслото навлезе в тялото, може да бъде смъртоносно. Не звучи твърде апетитно, нали?

Но не се страхувайте. Кашуто, което се продава в магазина не е сурово. Преди опаковане кашуто се обработва до пълното изпаряване на токсичните вещества.

Вижте още: Как влияе една обикновена глава лук на човешкия мозък?

Кашу – това е един много полезен продукт, но ние трябва да знаем, че трябва да се използва много внимателно. Тази ядка съдържа много калории и е силен алерген.

Тази интересна информация за това как продуктът изглежда преди прибирането на реколтата, не трябва да се приема с лека ръка. Така че веднага я споделете с приятелите си!

loading...
СПОДЕЛИ