Седем невероятни идеи за организиране на кухнята

4172
Седем невероятни идеи за организиране на кухнята
Седем невероятни идеи за организиране на кухнята

Кухнята във всеки дом има специална магия. Тя е пространство с мирис на топло изпечени вкусотии и подправки, в което прекарвате времето си с усмивка; пространство, където кулинарно настроените се изолират от проблемите на ежедневието и мечтаят в своя свят, където всички могат да бъдат заедно, без да говорят; всеки е задълбочен в това, което прави, независимо дали е готвене, подреждане или пък за децата – писане на домашни.

През последните години кухнята и трапезарията станаха едно цяло. Кухненското островче стана център на социализацията между членовете на семейството. Островчето е основно място за хранене или такова, където децата или партньорите могат да работят нещо, докато друг член от семейството готви. Именно поради този интензивен елемент на социализация, при подреждането на дома, кухнята получава повече внимание, защото вече не е изолирано пространство, където се готви, а място за общуване.

В продължение ви представяме няколко идеи за организиране на кухнята.

Тъмни подове

loading...

За кухните често се избират светли тонове за пода, като бял, светли нюанси на сив или кремав цвят. Ако стените и елементите са в ярки цветове, малко по-тъмен под, особено ако е дюшеме или паркет, ще внесе контраст и в пространството, като същевременно ще създаде една комфортна атмосфера.

Въведете малко цвят в неутралните тонове

Дори ако изберете сиво или бяло, изберете техен нюанс, който има малки нотки от друг цвят като сиво-лилаво или сиво-синьо, за да въведете малко изтънченост и малко по-различно усещане в привидно неутралната, монотонна кухня.

Доза ретро стил

Можете да въведете малко ретро атмосфера чрез аспиратор от метал или с медни нюанси. Редица кухни вече имат само отворени рафтове, така че този тип аспиратор може сам по себе си да бъде интересна част, която ще даде специфичен ретро чар на кухнята.

Започнете от пода

Килимите за пода в кухнята изобщо не са удобни. Препоръчваме ви плочки, които ще бъдат лесни за почистване. Но вместо да изберете някои еднообразни плочки, помислете за такива, които могат да бъдат декор и ще направят кухнята още по-интересна. Спрете се на плочки с различни геометрични фигури, които освен че са удобни за почистване, ще внесат енергия, креативност и стил в кухнята.

Нотки винтидж

Елементите с нотка винтидж, които изглеждат като намерени на боклука, все още са много модерни. Ако искате да въведете малко винтидж стил, изберете елементи от кипарисово дърво, което обработено има точно такъв вид. Можете да изберете висящи елементи или пък кухненския остров да бъде във винтидж стил.

Черни елементи

Осмелете се да въведете черни елементи, особено когато става дума за големи кухненски уреди като хладилници или печки. Най-често тези уреди са в сребрист или бял цвят. Подобен уред в черно може да придаде съвсем различен вид, смелост и величествен характер на кухнята.

Вижте още: Правилно пране в пералната машина! Ето как да го постигнем!

Не забравяйте малките детайли

Освен големите елементи, не забравяйте и малките декоративни и практични детайли, които са необходими на кухнята, за да изглежда като това горещо място, което винаги мирише на прясно изпечени кифлички. Интересният кухненски интериор, чинии и съдове за съхранение на различни хранителни продукти, а и интересните кухненски кърпи, внасят допълнително топлина в това пространство в дома.

loading...
СПОДЕЛИ