Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!

15736
Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!
Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!
Content Protection by DMCA.com

Фурмите са богати на фибри и по този начин ви помагат на храносмилането. Те също съдържат голямо количество хранителни вещества, които укрепват сърдечния мускул и регулират нивото на холестерола.

Фурмите потискат апетита. Могат да бъдат заместител на бялата захар и да стимулират загубата на тегло. Те са богат източник на желязо: 100 грама фурми предоставят 0,90 грама желязо или 11% от препоръчителната дневна доза на организма.

Препоръчително е да консумирате фурми при анемия.

Високото съдържание на калий в тях поддържа нервната система, при приема на достатъчно количество фурми на ден вие ще намалите риска от получаването на инсулт с 40%.

Те са богати на фосфор, който поддържа функцията на мозъка, а калцият, съдържащ се в тях, е необходим за поддържането на чревната микрофлора.

Фурмите могат да се използват като лек срещу запек – достатъчно е през нощта да хапнете няколко фурми и да изпиете една чаша вода.

С цел да подобрите сексуалния си живот, е препоръчително да похапвате фурми с козе сирене заедно с мед и кардамон.

Фурмите регулират високото кръвно налягане. 5-6 фурми съдържат 80 мг магнезий, който разширява кръвоносните съдове. Проучванията показват, че имате нужда от 370 мг магнезий дневно за поддържането на нормално кръвно налягане.

Вижте още: Без повече мазнини на корема с тази много ефективна напитка!

Те съдържат витамини, които подобряват състоянието на ретината и макулата и предотвратяват тяхното стареене.

Фурмите са полезни след раждане. Тяхната употреба укрепва тялото на жената, предотвратява развитието на следродилна депресия и стимулира производството на мляко.

loading...
СПОДЕЛИ