Зимата дойде! Настройте прозореца си в подходящ режим!

4507
Зимата дойде! Настройте прозореца си в подходящ режим!
Зимата дойде! Настройте прозореца си в подходящ режим!

Не забравяйте, че с настъпването на зимата, трябва да вземете определени мерки, за да спестите пари за отопление. Това означава ли да сложите хартиени ленти на прозореца или да запълните фугите със силикон или пяна? За щастие, тази неприятна задача може да остане далеч в миналото, слагайки в дома си нови прозорци.

Но често монтажниците, пропускат нещо много важно – забравят да кажат на щастливите си собственици два изключителни факта! Ето кои са те!

  1. Редовно смазвайте всички подвижни части с масло или грес. Процедурата се повтаря 1-2 пъти в годината, слагайки нормално машинно масло.
  2. При смяна на сезона прозорецът се настройва от режим, подходящ за лятото в режим, подходящ за зимата.

Как да коригирате пластмасовите прозорци?

Почти всеки модерен дизайн може да се регулира. За да се уверите, че прозорецът е прехвърлен на друг режим, просто погледнете специалните болтове (пинове), разположени отстрани на крилото.

loading...
loading...

Всичко това се прави с помощта на специалните болтове, разположени отстрани на прозореца. Ако видите издутини за шестстранен ключ в звездовидна форма, със специален отвор или с гърбица в овална форма, този вид прозорец е вероятно да има възможност за прехвърляне в летен режим или такъв за зимата. Но възможността за превключване е по-добре да бъде ясна, преди да се инсталира прозореца.

Вижте още: Не харесвате чистенето? Тези 10 съвета ще ви харесат!

За да смените режима на прозореца, просто завъртете с помощта на подходящ инструмент всичките щифтове (колкото по-голям размер е прозорецът, толкова техния брой е по-голям) до желаната позиция.

Ако щифтовете са постоянно настроени за през зимата, това води до допълнително натоварване на уплътнението и то се износва по-бързо. Можете лесно да проверите режима на вашия прозорец. Минете крилото на прозореца с обикновен лист хартия. Ако той минава лесно, то прозорецът ви е в летен режим.

loading...
СПОДЕЛИ