9 трика, с които ще изглеждате по-интелигентни

1155
9 трика, с които ще изглеждате по-интелигентни
9 трика, с които ще изглеждате по-интелигентни

Искате ли да изглеждате по-интелигентни? Приложете следващите девет трика и със сигурност ще го постигнете:

Следете ежедневните новини

Никога не питайте „Каква терористична атака“ в разговор, при положение че това е сред основните теми във всички новини. Никой не очаква да прочитате цялата преса всеки ден, но се осведомявайте за основните новини.

Може да се абонирате за някой сайт или да добавите новинарски сайтове в newsfeed -а на Facebook страницата ви.

loading...
loading...

Говорете правилно

Старайте се да изговаряте правилно думите, без граматични грешки – например казвайте „Човека, когото видях“, а не „Човека, който видях“, нови камионИ, а не нови камионА, петима души, а не петима човека….

Бъдете организирани

Организирайте файлове, документи, папки…..Разпилените хора изглеждат малко несериозно. Пред среща или интервю с някого, се постарайте да се подготвите, да научите повече неща за човека отсреща.

Това ще го поласкае, а в неговите очи ще изглеждате по-умен.

Поправяйте грешките си

Когато пишете, използвайте програма, която да коригира граматичните ви грешки. Изглежда много грозно да изпратите писмо, пълно с такива.

Задавайте умни въпроси

Вие сте на вечеря с вашия съпруг и негови колеги. Човекът, с когото разговаряте, е невролог. Вие сте детска учителка. Не се преструвайте, че сте запозната с последните новини около амигдалата (част от лимбичната система, която е отговорна за регулиране на емоциите в отговор на неприятни гледки, усещания, миризми).

Просто слушате и задавайте въпроси. Няма нищо лошо в това да не знаете и е добре, ако задавате интелигентни въпроси.

Облечете се добре

Според множество изследвания хората, които се възприемат като по-привлекателни, се считат за по-интелигентни – феномен, известен като “ефекта на ореола”. Добре облечения и поддържан човек може да създаде първоначално впечатление за умен човек.

Артикулирайте

Хората, които говорят ясно и отмерено, се считат за по-уверени и интелигентни от другите. Правилният и точен говор е накара околоните да ви приемат за по-интелигентен.

Езикът на тялото

Езикът на тялото играе огромна роля в това как общуваме с други хора. Добра и изправена стойка и стои създава впечатление за компетентност и интелигентност, докато отпуснатото тяло говори за мързел.

Бъдете уверени

Чувал ли си израза “Фалшифиицрайте, докато го правите”? Проучванията показват, че хората, които действат уверено и вярват, че са интелигентни, не само са възприемани като такива, но се представят по-добре на тестове или в презентации. Действайки самоуверено, останалите хора ще ви се доверят.

loading...
СПОДЕЛИ