Този тип хора са най-противните колеги в офиса

1142
Най-противните колеги в офиса
Най-противните колеги в офиса

Ако колегата ви дразни, не сте сами. Съгласно анкета, проведена в Англия, хората, които шумно обядват на работното място, и онези, които винаги са недоволни от живота, са сред най-неприятните колеги в офиса.

Анкетата обхваща 1000 души, заети в неголеми английски фирми (състоящи се от до 250 служители).

От нея става ясно, че заради неподобаващо поведение на колеги служителите губят минимум 22 минути дневно, пише BBC.

Освен това разбираме, че е добра идея, преди да вземем нещо за хапване на бързо пред монитора, да попитаме колегата дали няма нещо против. Не е препоръчително също така да се оплакваме постоянно от живота, да изпращаме проклятия към принтера и да се бъркаме в делата на другите.

Има обаче още раздразнителни проблеми в офиса. Те са свързани с техниката.
Голяма част от анкетираните – 92%, са съгласни с това, че проблемите с компютъра и бавният интернет водят до загуба на половин час от работното време.

loading...

Друг ключов момент е климатикът в офиса. Той често разделя служителите на два фронта: на едните им е студено, на другите им е топло.Това положение дразни 82% от служителите.

Накрая ще уточним, че гореизложеното изследване е проведено с цел да се определят кои са факторите, които най-често провокират служителите да мислят за напускане на работа по собствено желание. Така почти 1/3 от анкетираните са заявили, че биха напуснали заради колегите.

Вижте още: Нова схема по телефона! Пазете се от…

20% признават, че не харесват работата си.

10% биха напуснали заради проблеми с техниката.

loading...
СПОДЕЛИ