Смартфона разкрива характера на човека

803
Моделът на смартфона разкрива характера на човека
Моделът на смартфона разкрива характера на човека

Според проучване на университетите на Лондон, Ланкастър и Хъртфорд моделът на смартфона, който използва даден човек, може да разкрива доста черти от неговия характер, съобщава Indy100. Учените мотивират проучването си с факта, че смартфоните вече се използват от милиарди хора, а моделите с Android и iOS държат над 90% от пазара.
Според учените трябва да има причина защо точно тези две платформи са се наложили. Освен това има и характерни причини защо един човек предпочита едната операционна система пред другата и те не са само заради тяхната функционалност и маркетинг имидж.

Те са анкетирали над 500 души, които притежават смартфони с една от двете платформи. Резултатите показват, че в повечето случаи собствениците на iPhone са жени, млади и загрижени, че техният телефон често се приема от останалите като символ на материален статут.

Според учените типичният собственик на iPhone е по-емоционален от този на Android. Същевременно обаче притежателите на iPhone показват по-ниски нива на честност и смиреност. Освен това не винаги може да им се има доверие. Собствениците на Android обикновено показват обратните качества. Учените твърдят още, че собствениците на iPhone са по-склонни да нарушат правилата, ако това ще им доведе лична полза.
Специалистите са разработили и софтуер, който може да предвижда какъв смартфон притежава даден човек според въведено описание на характера му. Софтуерът е познавал правилно в 70% от случаите. Според учените това е доказателство, че моделът на смартфона разкрива важна информация за неговия собственик, която може да се взима предвид при създаването на услуги и приложения.

loading...
СПОДЕЛИ