Смартфона разкрива характера на човека

582
Моделът на смартфона разкрива характера на човека
Моделът на смартфона разкрива характера на човека
Content Protection by DMCA.com

Според проучване на университетите на Лондон, Ланкастър и Хъртфорд моделът на смартфона, който използва даден човек, може да разкрива доста черти от неговия характер, съобщава Indy100. Учените мотивират проучването си с факта, че смартфоните вече се използват от милиарди хора, а моделите с Android и iOS държат над 90% от пазара.
Според учените трябва да има причина защо точно тези две платформи са се наложили. Освен това има и характерни причини защо един човек предпочита едната операционна система пред другата и те не са само заради тяхната функционалност и маркетинг имидж.

Те са анкетирали над 500 души, които притежават смартфони с една от двете платформи. Резултатите показват, че в повечето случаи собствениците на iPhone са жени, млади и загрижени, че техният телефон често се приема от останалите като символ на материален статут.

Според учените типичният собственик на iPhone е по-емоционален от този на Android. Същевременно обаче притежателите на iPhone показват по-ниски нива на честност и смиреност. Освен това не винаги може да им се има доверие. Собствениците на Android обикновено показват обратните качества. Учените твърдят още, че собствениците на iPhone са по-склонни да нарушат правилата, ако това ще им доведе лична полза.
Специалистите са разработили и софтуер, който може да предвижда какъв смартфон притежава даден човек според въведено описание на характера му. Софтуерът е познавал правилно в 70% от случаите. Според учените това е доказателство, че моделът на смартфона разкрива важна информация за неговия собственик, която може да се взима предвид при създаването на услуги и приложения.

loading...
СПОДЕЛИ