Не заспивайте с телефон в ръка! Вижте опасните последствия!

3283
Не заспивайте с телефон в ръка! Вижте опасните последствия!
Не заспивайте с телефон в ръка! Вижте опасните последствия!

Според проучване на Pew Internet Project, около 44% от собствениците на смартфони имат лошия навик да заспиват до любимия си телефон. Вие може би ще бъдете скептични към тази информация, но учените са доказали отрицателното въздействие на телефоните върху човешкото здраве, особено през нощта.

Ще ви обясним как правилно да използвате телефона си и защо “съня” със смартфон е лоша идея!

Защо трябва да внимавате с мобилния си телефон?

Има реална опасност от пожар

loading...
loading...

13-годишно момиче от Канзас, САЩ, се събудила по средата на нощта и е установила, че мобилният й телефон, който е стоял под възглавницата й, е причината за пожара, изгорил напълно чаршафа и матрака й. Пожарът бил следствие от използването на неподходяща батерия.

Производителите на смартфони също настояват потребителите да не слагат телефоните си под възглавницата, тъй като това може да доведе да прегряване. Като следствие от неправилно използване на вашия телефон, вие рискувате да предизвикате пожар.

Опитайте се да не използвате смартфона си като будилник, по-добре за тази цел си вземете някакъв евтин часовник. Оставете мобилния си телефон на разстояние не по-малко от 1 метър от леглото.

2_1

Мобилният телефон може да предизвика проблеми със съня

Учените твърдят, че LED екраните потискат производството на важния хормон мелатонин в тялото. Хормонът е отговорен за регулирането на нашите възприятия за ден и нощ. Учените са установили, че ако прекарваме няколко часа преди лягане пред екрана на монитора или телефона, тялото ни мисли, че в момента е ден. Това сериозно влияе на нашия сън. За да се предпазите от здравословни проблеми, експертите съветват да изключите всички електронни устройства 2 часа преди лягане.

30-1

Вижте още: С това мощно средство ще кажете „сбогом“ на всички болести!

Мобилният ви телефон може да отключи опасни заболявания

Проучване от 2011 година потвърди факта, че мобилните телефони могат да доведат до тумори. Следователно, за да се намали отрицателното въздействие върху тялото и организма, трябва да държите телефона на възможно най-голямо разстояние от главата. Опитайте се да използвате високоговорител, не пишете  SMS-и и не спете в близост до мобилния си телефон.

4

loading...
СПОДЕЛИ