Сварете банани за сън преди лягане

1505
Сварете банани за сън преди лягане
Сварете банани за сън преди лягане

Сварете банани и изпийте течността преди лягане, няма да повярвате какво ще се случи със съня ви!

Сънят е изключително важен за общото ви благосъстояние. Без добра почивка през нощта, вие сте изложени на риск от отпадналост, болести, депресия, високо кръвно налягане и липса на енергия.

Сънят е положението, в което умът ви разполага с достатъчно време, за да “стимулира” и обработва вашите ежедневни дейности. Той е също така начин тялото ви да се концентрира върху възстановяването и подмладяването на вашите различни системи.

Според Института по медицина, 50-70 милиона американци изпитват разстройство на съня или лош сън. Ето защо много хора се разхождат наоколо ексцентрични и уморени!

Преди лягане можете да пробвате да пиете чай от банан и канела.

loading...

Защо банани?

Предложението ни за използването на банани за подобряване качеството на съня ви е базирано на това, че те са фантастичен извор на калий и магнезий. При различни проучвания е установено, че и двата компонента са свързани с подобряване на съня. Тези минерали помагат вашите мускули и вени да се отпуснат и премахват негативните последици от излишъка на кортизол (който причинява тревожност).

Защо канела?

Освен че добавя приятен аромат на чая, канелата се характеризира като затоплящ тоник, който отпуска тялото ви и насърчава релаксацията. Тя също така помага за правилното кръвообращение и храносмилане, което е много важно за добрата почивка.

Необходими продукти за чая:

• Един суров банан
• Един литър вода
• Щипка канела (по желание)

Начин на приготвяне:

• Водата трябва да заври
• Отрежете краищата на банана и го сложете във водата. Оставете го да се вари в продължение на 10 минути.
• Прецедете вода през гевгир в чаена или водна чаша
• Добавете малко канела на вкус.

Този чай трябва да се пие един час преди лягане.

Често лошият сън е показател за недостиг на минерали, рутинно лошо хранене, тревожност и начин на живот. Лекарствата могат да ви помогнат да заспите, но те няма да премахнат основната причина за смущенията в съня.

Различните неща, които можете да направите, за да помогнете на съня си са фокусирани основно върху намаляване на нивата на тревожност. Препоръчват се повече физически упражнения, правилно хранене и с по-качествени храни и придържане към строг вечерен час. Всичко това помага на мозъка да се успокои и тялото да се отпусне.

loading...
СПОДЕЛИ