Симптоми на инфаркт за които тялото сигнализира

6555

Инфарктите са най-честата причина за смъртните случаи в целия свят. Стресиращият начин на живот и нездравословната храна, която ние продължаваме да поемаме, спомагат това заболяване да стане толкова често срещано и толкова опасно през последните години.

Инфарктът се случва, когато има натрупване на плака в артериите. Това натрупване на плака затруднява притока на кръв към сърцето, което може да доведе до сърдечен удар.

Воденето на здравословен начин на живот и намаляването на стреса в ежедневието ви, може да ви помогне да се предпазите от сърдечна недостатъчност, но друго важно нещо, което може да бъде много полезно, дори животоспасяващо, е да се познават симптомите един месец преди да се случи инфаркт. Специалистите твърдят, че редица симптоми могат да се усетят около 30 дни преди самия инфаркт.

Ето списък от 6-те най-често получавани симптоми, за които трябва да внимаваме:

Недостиг на въздух

loading...

Белите дробове ще пострадат, ако се затрудни притока на кръв към тях. Ако белите дробове не получават достатъчно кръв, тогава няма да могат да поемат достатъчно въздух, което води до недостиг на въздух. Ако имате проблеми с дишането, трябва незабавно да се свържете с вашия лекар, тъй като това е много лош знак.

Студена пот и световъртеж

Нарушеното кръвообращение влияе на нормалния приток на кръв към мозъка, което е от решаващо значение за правилното функциониране на мозъка. Този знак може да означава, че сте в голяма опасност, и че трябва да се потърси лекарска помощ незабавно.

Болки в гърдите

Този знак е най-показателен от всички останали. Чувството на натиск в гърдите е ясен знак, че инфарктът може да се случи в близко бъдеще. Много хора пренебрегват този симптом и твърдят, че това е маловажно или нормално, но не са прави. Ако изпитвате болка в гърдите трябва незабавно да посетите лекар.

Отпадналост

Ако започнете да се чувствате все така отпаднали, това може да представлява опасен знак, че е възможно да получите инфаркт. Чувството на слабост се дължи на това, че артериите продължават да се стесняват, и това не позволява нормален приток на кръв в цялото тяло.

Простуда и симптоми на грип

Простуда и симптоми на грип се проявяват при много хора, точно преди да получат инфаркт. Тези признаци са много страшни, и отново трябва да напомним, че в тези случаи е необходимо незабавно да се свържете с вашия лекар.

Умора

Постоянното чувство на умора и сънливост може да са в резултат на понижен приток на кръв към сърцето. Това се случва, когато има натрупване на плака в артериите, които пренасят кръвта от и до сърцето.

Ако имате някои от тези симптоми, тогава незабавно трябва да отидете на лекар. Най-добрият начин за предотвратяване на инфаркт е да бъдете в състояние да разпознаете симптомите преди да се случи. Направете каквото можете, за да се гарантира, че имате здрава сърдечно-съдова система, тъй като това може да бъде разликата между живота и смъртта.

Не забравяйте да споделите с вашето семейство и приятелите си, тъй като тази информация може да помогне на някой в нужда!

loading...
СПОДЕЛИ